Bröstförstoring eget fett

Varför förstora sina bröst med eget fett

Bröstförstorande operation med eget fett kan precis som med implantat användas i flera syften, allt beroende på Dina personliga önskemål. Det kan handla om ren volymökning (bröstförstoring) samt, formförändring (smala bröst görs bredare). Det finns flera skillnder mellan att använda implantat istället för eget fett. Som mycket intressant alternativ kan idag bröstförstoring med patientens egna fettväv rekommenderas i utvalda fall där patienten önskar en modest förstoring och inte vill ha ett främmande material i kroppen.


Konsultation

På konsultationen får du höra vad som lämpar sig bäst för dig samt vad man kan förvänta sig för resultat utifrån den metod som valts för just Dig. Den valda tekniken skall bestämmas utifrån dina behov, möjligheter och ditt önskemål tillsammans med din specialist i Plastikkirurgi. Det är viktigt att man som patient förstår vilka förutsättningar man har. Med denna metod krävs det till exempel att man faktiskt har tillräckligt mycket fett för att kunna uppnå ett fullgott resultat. Förutom att du får information kring komplikationer och får veta allt det praktiska inför operationen har du även möjlighet att ställa frågor till din plastikkirurg. Efter man har varit på konsultation rekommenderar vi att man tar en stund tilll reflektion så att man kan fatta ett kvalificerat beslut utifrån den information man tillgått.


Ett perfekt resultat

Önskan om större och/eller vackrare bröst är mycket vanlig och bröstförstoringar är något som dagligen utförs på Gerlee Plastikkirurgi. När man ska göra en bröstförstoring hos Gerlee Plastikkirurgi så ska man förvänta sig ett perfekt resultat utifrån ens egna anatomiska förutsättningar. Vår erfarenhet när det kommer till antalet bröstförstoringar per plastikkirurg är många gånger större än majoriteten av övriga plastikkirurger. Detta på grund av att vi lyckas attrahera en stor del av alla de svenska och danska kvinnor som årligen väljer att förstora sin bröst.


Din Trygghet i Förstahand

På Gerlee Plastikkirurgi ser vi alltid till din trygghet som det viktigaste. Kliniken bedrivs framgångsrikt med ett dagkirurgikoncept och vi använder oss av sjuksköterskor med specialistutbildning i IVA och/eller narkos i den postoperativa vården. Efter att du mår bra och är smärtfri får du åka från kliniken och kommer tillbaka antigen efter en dag eller en vecka för din efterkontroll. Alla patienter har ett jourtelefonnummer som det sällan rings på men tryggheten av att veta att vi alltid är tillgänliga dygnet runt för dig är något av en självklarhet för oss. 

 

Fakta bröstförstoringar med eget fett

Operationstid: ca 90 minuter
Pris: ca 30.000:- till 60.000:- 
Sjukskrivning: En vecka
Bedövning: Oftast sedering men även möjligt med narkos


Endast beprövade metoder
Specialisterna i Plastikkirurgi hos Gerlee är alla vana vid de metoder som är vetenskapligt och medicinskt beprövade. Bröstförstoring med patientens eget fett kräver lätt sedering med lokalbedövning. Fettsugningstekniken WAL med body-jet ™ förutsätter att det opererade området prepareras med endast mindre kvantiteter av utspätt lokalbedövning med adrenalin; allt i syfte att ta bort fett utan blödning.


Typer av komplikationer

Patienter hos Gerlee Plastikkirurgi uppmanas vara särskillt försiktiga när det kommer till viss typ av kost samt att alltid vara uppmärksamma på tecken som kan indikera på infektion. Risken för kapselbildning finns inte vid fettransplantationer däremot finns det en risk för ojämnheter och "knöligheter" där fett har tagits ifrån och sprutats in. För att minimera denna knölighet finns det kombinationsbehandlingar vi rekommenderar. Att  det förväntade resultatet inte blir uppnått vid den första behandlingen är förekommande, detta då inte allt fett överlever transplantationen och det finns många gånger ett behov att utföra behandlingen efter 6 - 12 månader igen för ett fullständigt resultat.


På operationsdagen

När du kommer till kliniken på morgonen så står vår personal redo och väntar på dig med ett leende på läpparna. Vi förstår att du är lite nervös men lugnar dig och berättar att det kommer gå bra, precis som det alltid gör. Vi går igenom din hälsodeklaration tillsammans, småpratar lite och ser till att du känner dig trygg hos oss. Ska du teckna kapselförsäkring så gör vi det på operationsdagen och därefter får du gå och byta om. När du bytt om så blir det lite väntan tills du får träffa din plastikkirurg där ni tar det sista samtalet kring storlek och andra frågor som du kan tänkas vilja ställa. Operationen tar ungefär 2 timmar och denna utförs med sedering för patientens bekvämlighet. Det är en relativt smärtfri upplevelse men kompressionförbandet gör att det kan klia och även svullnad uppstår. Fettsugning/fettskulptur med WAL tekniken body-jet ™ utförs utan behov för patienten att stanna längre än någon timme efter ingreppet.

 

Cookies